Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
actueel
winterprogramma
schoonmaakdag
klusdag
vereniging
opleidingen/cursussen
toertochten
tochtplanning
techniek
werkzaam in de Biesbosch
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Winterprogramma Dajaks

Tijdens de winterperiode houdt Dajaks een serie informatieve avonden op de dinsdagavond. Dat kan een diapresentatie zijn over een bijzondere kanobelevenis, of een avond met veel theorie over het kanovaren of iets anders dat interessant is voor leden van Dajaks. De avonden zijn altijd op de tweede dinsdag van de maand, beginnen om 20:00 uur en vinden plaats in de kantine van Dajaks.

Deze winter staat het volgende programma klaar:
dinsdag 15 februari: de toercommissie presenteert de toeragenda 2022
dinsdag 22 maart: Rob Braat met foto's van vogels in de Biesbosch


Vogels in de Biesbosch
dinsdag 22 maart

We kennen Rob Braat vooral van zijn kanotochten in verre oorden als Groenland en Schotland. Tijdens de corona-periode zaten verre reizen er niet in. Voor Rob de mogelijkheid om de fauna in onze eigen omgeving beter te leren kennen.

Met zijn kano en camera trok Rob regelmatig de Biesbosch in. Dit heeft geresulteerd in een prachtige serie van foto's en filmpjes die hij met ons komt delen: watervogels, roofvogels, rietvogels en nog een paar kleintjes.

Centraal in de serie staat de ontwikkeling rondom het Visarend-gezin dat zich in het seizoen 2020/2021 in de Sliedrechtse Biesbosch had gevestigd. Veel foto's en filmpje over vliegen, eten, nestbouw, paren, jongen voeren, oefenen en uitvliegen.

Uiteraard alles met een toelichting van Rob en deskundig commentaar vanuit de zaal.