Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
actueel
Donaureis Willem
vereniging
toertochten
opleidingen/cursussen
tochtplanning
techniek
foto's seizoen 2018
foto's seizoen 2017
foto's seizoen 2016
foto's seizoen 2015
foto's seizoen 2014
foto's seizoen 2013
foto's seizoen 2012
foto's seizoen 2011
foto's seizoen 2010
foto's seizoen 2009
foto's seizoen 2008
foto's seizoen 2007
foto's seizoen 2006
foto's seizoen 2005
werkzaam in de Biesbosch
kanoverhalen
filmpjes
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Dānuvius – Van droom naar werkelijkheidZoals de meesten van onze trouwe leden niet ontgaan zal zijn heb ik mijn Donau Experience in 2017 voltooid.
Gedurende precies vijf maanden heb ik in mijn Gatz Yoho 2 de gehele Donau afgevaren vanaf de bron bij Donaueschingen in het Zwarte Woud (Duitsland) tot op het (schier)eiland Sacalinu, rechtsaf uit de Donau, in de Zwarte Zee (Roemenië). Dit was gedurende vele jaren mijn telkens terugkerende droom die ik nu heb kunnen verwezenlijken. Deze droom is vele malen mooier geworden dan ik ooit had kunnen of durven dromen. Ik zou volgens mijn droom gewoon de gehele Donau afvaren, dat was dat. Doordat zovele mensen me langs de Donauoever zo vriendelijk en gastvrij hebben uitgenodigd is mijn droom veel mooier geworden dan gedacht.
Vaak werd ik zo volgestopt met allerlei lekkere streekgerechten en dranken dat ik zodoende ook de nacht er wel moest doorbrengen om ’s morgens weer met frisse moed verder te kunnen peddelen.
Voor mijn vertrek hebben velen me gewaarschuwd voor de vele gevaren die ik tegemoet zou moeten zien.
Mij is gebleken dat de bevolking, die zich langs de Donau ophoudt, bestaat uit een speciaal soort mensen die, op een bijzondere wijze, door de Donau verbonden zijn. Doordat ze al eeuwen gewend zijn aan reizigers die zich in allerlei vaartuigen over de Donau bewegen zijn ze kennelijk bijzonder vriendelijk en gastvrij geworden.
Graag wil ik jullie op 16 januari 2018 over mijn Donau Experience vertellen en proberen om mijn ervaringen met jullie te delen zodat je een beetje kunt meegenieten van mijn droom die werkelijkheid werd.
Mijn blog kun je vinden op: stroomafwaartsoverdedonau.blog zodat je tevoren alvast een beetje kunt inlezen.